Izbira pravega vozička za več kot enega otroka


19 aprila, 2022

|

Dom

Dom | 19 aprila, 2022

Priprave na prihod dvojčkov ali trojčkov so lahko vznemirljive in grozljive hkrati. Preden se odločite za impulzivni nakup seksi modela otroškega vozička, se prepričajte, da ste upoštevali vse svoje želje in še bolj pomembno – potrebe.

Spoznajte različne vrste vozičkov, ki so na voljo za več kot enega dojenčka.

Izbira pravega vozička za več kot enega

Otroški voziček je morda najpomembnejši kos opreme, ki ga boste kupili kot starš dvojčkov ali trojčkov. Če ne nameravate ostati zaprti v svojem domu, dokler se vaši otroci ne bodo lahko sami sprehodili v vrtec ali šolo, boste potrebovali dober voziček, da se bodo premikali po svetu. Številne družine ugotavljajo, da njihov voziček ostaja priročen in varen način prevoza že mnogo mnogo let, zato se splača vlagati v kvaliteten izdelek, ki bo zdržal nekaj obrabe. Pomislite nanj kot na vozilo za vaše dojenčke in nakupu posvetite toliko pozornosti, kot bi ga, če bi kupovali družinski avto.

Vprašanja, ki si jih morate postaviti pred nakupom

  • Koliko časa želite imeti otroški voziček
  • Ali želite visoko zmogljiv voziček, ki vam bo omogočil sprehajanje tudi z drugimi mamicami v soseščini
  • Imate raje kompakten model, ki je zložljiv in ga enostavno vržete v avto za vikend izlete
  • Iščete otroški voziček, ki je enostaven za manevriranje in ima veliko prostora za shranjevanje?

Slog vozička

Vprašajte katerega koli starša dvojčkov o njihovem vozičku in verjetno vam bo vsak dal strasten odgovor, zakaj je njihov model vozička najboljša razpoložljiva izbira. Vendar ni enega popolnega vozička; če bi obstajal, bi ga imel vsak! Vaš popoln otroški voziček je tisti, ki ustreza potrebam vaše družine. Morda ni niti enega vozička, ki bi ustrezal vašim zahtevam in boste želeli razmisliti o nakupu več kot enega za različne vrste izletov.

Obstajata dva osnovna sloga vozičkov – eni imajo razporejene sedeže v ravni liniji, drugi pa drug za drugim. Vsak slog pa ima svoje prednosti in slabosti.

Tandemski vozički

Tandemski dvojni vozički so bolj dostopni, ker se ne uporabljajo izključno za dvojčke. Večina modelov je dejansko zasnovana za dva sorojenca. En sedež je lahko nekoliko prostornejši ali postavljen višje, da sprejme malčka ali predšolskega otroka, drugi prostor pa je namenjen manjšemu dojenčku. Ker so privlačni za širši trg, je bolj verjetno, da bodo prišli s priročnimi dodatki, kot so senčniki, držala za pijačo in pladnji za prigrizke.

Ključno

Mnogi starši dvojčkov so navdušeni nad novim potovalnim sistemom otroških vozičkov, ki delujejo v kombinaciji z nosilko/avtosedeži za otroke. Enostavno pritrdite sedeže v osnovo vozička in odpeljete svoje dojenčke. Ta priročen sistem odpravlja težave z zapenjanjem in odpenjanjem – in znova zvijanjem in odpenjanjem – ko svoje otroke prenašate iz hiše v avto na voziček in nazaj.

Otroški vozički s sedeži, ki so en ob drugem

Taki otroški vozički so bolj tradicionalni tip vozička za dvojčka. Najučinkoviteje delujejo z dvema otrokoma enake teže in obema zagotavljajo ustrezen prostor za noge in glavo, ko rasteta. Ena izrazita prednost sloga vzporedno je, da oba otroka postavlja na enako stališče, kar se zdi, da ima večina dvojčkov najraje.