Saloni pohištva Prevc


4 novembra, 2021

|

Dom

Dom | 4 novembra, 2021

-> Preplet tradicije, kakovosti in trajnostne naravnanosti

Ustanovitev

Vsak začetek je poseben izziv in tako je bilo tudi leta 1994, ko se je začela pisati zgodba podjetja Prevc, saloni pohištva. Najprej z enim salonom v ljubljanskem BTC-ju , nato je podjetje leta 1998 razširilo svojo dejavnost na Gorenjsko, saj se je v Žabnici odprl pohištveni salon na 700 m2 , število zaposlenih pa se je iz dveh povečalo na sedem. Iz našega salona pa je prišla prva kuhinja po meri.

V četrt stoletja smo nabrali pestro paleto izkušenj na področju opremljanja, iz začetnih manjših projektov smo prešli na večje projekte in opremljanje celotnih stanovanj, hiš in poslovnih objektov. Slovenska pohištvena industrija, s katero največ sodelujemo, se je v tem času močno spremenila in na trgu so ostali le najboljši.

 

Prodajni program

Z rastjo podjetja se je spreminjal in prilagajal tudi prodajni program. Vedno smo izbirali kakovostno pohištvo s trajnostno naravnanostjo, zato največji delež v njem v zadnjih letih predstavljajo kuhinje Alples in Danküchen. Kuhinje skupaj z gospodinjskimi aparati Gorenje in Bosch predstavljajo večinski delež prihodkov podjetja. Drugi največji delež imajo vgradne omare Alples in Akron, nato spalnice in otroške sobe Alples, Mali Princ in Hespo skupaj z ležišči Slovenska postelja in Optimo. Poskrbimo tudi za udobje dnevne sobe tako s pohištvom kot s sedežnimi garniturami Meblar, v celoti pa opremimo tudi predsobe, apartmaje in poslovne prostore. Vsako leto v naš prodajni program z veseljem uvrstimo vse pohištvene novosti.

Trenutno imamo dva salona pohištva – salon Žabnica in Alples studio BTC Ljubljana na skupaj 1100 m2 prodajnih površin. V letu 2019 smo dosegli 2,6 mio EUR prihodkov, leto 2020, zaradi Covid-19 posebno leto, pa smo zaključili 2,05 mio Eur prihodkov ter z bilančnim dobičkom.

 

Izkušnje

V več kot četrt stoletja smo postali glasnik tradicije in kakovosti na slovenskem trgu pohištva. Izbiramo tak prodajni program, ki ga imamo tudi v svojih domovih, torej le najboljše! Imeli smo priložnost opremljati stanovanja, hiše, poslovne prostore in apartmaje po Sloveniji, v sosednjih državah in drugod po Evropi. Z veseljem povemo, da se zadovoljne stranke vedno znova vračajo v oba salona pohištva. Z njimi skušamo vzpostaviti pristen osebni stik, ozračje zaupanja in posebno skrb za kakovost njihovega bivanja.

Na kaj smo še posebej ponosni? Na to, da smo na isti lokaciji v Ljubljani že 21 let, na Gorenjskem pa  23 let. Na to, da imamo stalno ekipo 13 sodelavcev, ki s svojimi izkušnjami bogatijo zgodbo podjetja in da smo tri leta zapored prejeli priznanje Starejšim prijazno podjetje – Z leti še vedno zavzeti. Na to, da smo stalno v stiku z okoljem, v katerem smo, saj sodelujemo z različnimi društvi v naši bližnji in širši okolici. Na to, da poskrbimo za celovito opremo vsakega doma in stojimo za najboljšimi pohištvenimi znamkami z odličnim dizajnom in kvaliteto.

 

Vizija in razvojna strategija

Podjetje ima jasno opredeljeno vizijo in razvojno strategijo, s katero želimo v prihodnjih letih širiti prodajo priznanih blagovnih znamk pohištva, predvsem pa se posvetiti celostnim projektom opremljanja stanovanj, stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov. Velik poudarek dajemo trajnostni naravnanosti pri opremljanju. Naša želja je, da tudi v prihodnosti pomagamo soustvarjati še veliko osebnih in poslovnih bivanjskih zgodb. Ker to počnemo z dobro mero izkušenj in velikim veseljem, predvsem pa s srcem.

www.prevc.si