SEO optimizacija

Kaj prinaša optimizacija?


Dobro optimizirana spletna stran se prikaže pri vrhu rezultatov za vsa relevantna iskanja, zato jo uporabniki interneta lažje najdejo. Ti uporabniki že iščejo izdelke, storitve ali ideje, ki jih spletna stran ponuja.

VRH REZULTATOV

Ste vedeli, da 90 % iskalcev po spletu sploh ne pogleda 2. strani rezultatov spletnega iskanja? To pomeni, da vas najde le malo ljudi, če vaša spletna stran ni na prvi strani. Ti ljudje svoj čas, denar in energijo namenijo konkurenci, za vas pa sploh ne vedo, da obstajate.

POZICIONIRANJE

Kaj je bolje – biti na vrhu organskih rezultatov iskanja ali biti na samem vrhu rezultatov iskanja kot plačan oglas? Raziskave kažejo, da uporabniki spleta 30 % pogosteje klikajo na organske rezultate kot pa na plačane objave.
Čeprav se te prikažejo na samem vrhu strani …

ISKALNE BESEDE

Z dobro optimizacijo lahko pokrijemo več sto besed in besednih zvez, ki jih ljudje iščejo na spletu.
Tako jim lahko brez neposrednega oglaševanja ponudite vse tisto, kar jih zanima – točno takrat,
ko jih zanima.

Najcenejši način pritegnitve novih strank

V sodobnem svetu, kjer je internet vladar komunikacije, ljudje pa vse več odločitev sprejemamo s pomočjo interneta, je optimizacija najcenejši in najučinkovitejši način pridobivanja novih strank. Stroški SEO optimizacije so nekajkrat nižji od stroškov klasičnega oglaševanja, rezultati pa so dolgoročno boljši.

ŽELIM ANALIZO

Optimizacija spletnih strani


V podjetju ADSTAR smo ustvarili že več kot 150 uspešnih projektov digitalnega marketinga za naročnike v več kot 100 državah po celem svetu. In jim tako samo v zadnjem letu pomagali ustvarili nekaj milijonov € prodaje. Pomemben del naših digitalnih marketinških kampanj je tudi optimizacija spletih strani in vsebin.

ŽELIM ANALIZO

Optimizacija spletnih stranih


Naši rezultati in referenceNaš osnovni cilj je pripeljati vašo spletno stran med 5 prvih pozicij na rezultatih iskanja za opredeljene ključne besede. Vemo namreč, da te pozicije poberejo kar 70 % vseh klikov uporabnikov interneta. Kar se v večini primerov tudi uspešno prevede v relevantno povečanje prodaje.Kljub temu pa še vedno stremimo k samemu vrhu (1. mesto) na rezultatih iskanja.

Kako smo to že dosegli, lahko preverite v spodnji študiji primera:

CASE STUDY

MOJA LEKARNA12

Obdobje raziskave
12 mesecev

63%

63% povečan
organski obisk

58%

58% povečani
organski nakupi

Na področju spletne optimizacije smo uspešno sodelovali s številnimi podjetji, ki nastopajo na domačih in tujih trgih. Med njimi so tudi vodilni na svojih področjih, kot so denimo Lisca, Tehrol, ABC Business Academy, Moja-lekarna.com in drugi.

Mnenja zadovoljnih strank

Najboljša promocija vsakega podjetja so zadovoljne stranke, česar se zavedamo tudi v podjetju AdStar. Le-te so središče naše pozornosti in smisel ter cilj našega delovanja, saj lahko zgolj z zadovoljnimi strankami dolgoročno sodelujemo in pišemo zgodbe o skupnem uspehu.

Rok Štifter

S pomočjo ekipe AdStar smo poleg slovenskega trga s spletno prodajo uspešno prodrli tudi na tuje trge. Ekipa AdStar vedno sledi oglaševalskim trendom, ki se hitro spreminjajo in gredo hkrati še korak naprej, saj nadgrajujejo in testirajo različne oglaševalske trike, ti pa se kažejo v odličnih rezultatih.

Direktor, ByRokko

Boris Vuk

Marketinška ekipa podjetja AdStar je zares fokusirana na rezultate njenih naročnikov in bodo naredili vse kar je v njihovi moči, da zastavljene cilje tudi dosežejo. Najbolj mi je kot naročniku všeč redna komunikacija, saj zmeraj vem kaj se na njihovi strani dogaja in kakšni bodo njihovi naslednji koraki.

Direktor, Tibushop

Nejc Kosec

Z optimizacijo naše spletne strani, ki jo izvaja ekipa AdStar smo zelo zadovoljni, saj smo prisotni na prvih mestih, tako v tujini, kot tudi v Sloveniji. Optimizacija poteka na vseh ravneh, poleg tega se lotijo tudi lokalne optimizacije in optimizacije slik.

Vodja komerciale, Tehrol

ADSTAR OPTIMIZACIJA

Naša metoda dela


Skozi leta dela na področju digitalnega marketinga in ob sodelovanju s številnimi vrhunskimi podjetji v raznolikih panogah smo uspeli razviti lastno metodo optimizacije.

Naša metoda, ki združuje onsite, offsite, lokalno in slikovno optimizacijo s posebnimi pristopi, nam omogoča hitrejše napredovanje po pozicijah kot klasične metode optimizacije. Skozi številna testiranja smo Googlov algoritem iskanja spoznali do potankosti, vedno pa smo pripravljeni tudi na vse njegove spremembe.

Z ADSTAR optimizacijo boste pristali pri samem vrhu. Ne le rezultatov iskanja, temveč tudi uspeha na trgu. Zaupajte nam, kaj potrebujete.

ŽELIM ANALIZO

V povprečju precej (do 100 %) hitrejši rezultati od večine konkurence

Optimizacija na celoviti bazi do več kot 100 ključnih besednih zvez

Lastna mreža podpornih blogov v več jezikih

Najnaprednejša orodja in preverjeno učinkovite strategije

Popolna prilagoditev naročnikovim potrebam in stalna razpoložljivost

Merljivi rezultati (analitična poročila o delu, napredku in rezultatih)

ŽELIM ANALIZO

Kdo potrebuje SEO optimizacijo?


Preprost odgovor bi bil vsi. Vi, mi, vsa podjetja, organizacije in posamezniki, ki želijo uspešno komunicirati v sodobnem digitalnem svetu. V nepregledni množici ponudnikov, ki svetu ponujajo številne podobne rešitve, morajo potrošniki najti ravno nas.

Optimizacija omogoča, da na nevsiljiv in cenovno ugoden način nagovorimo potrošnike v trenutku, ko iščejo točno tisto, kar jim lahko ponudimo. Ker so to v preteklih letih na lastni koži izkusila praktično vsa uspešna podjetja na sodobnih trgih, se optimizacije spletnih strani danes lotevajo vsi. Podjetja in organizacije, majhna in velika, lokalna in globalna.

Cilji optimizacije spletnih strani


Osnovni cilj optimizacije je preprost. Želimo namreč, da se spletna stran pojavi med prvimi rezultati iskanja pri določenih ključnih besedah. Če tako denimo prodajamo športno opremo, želimo, da bo naša spletna stran prikazana na vrhu vseh rezultatov spletnega iskanja, ko bo nekdo denimo iskal smuči, pripomočke za fitnes ali športna oblačila.

S tem, ko bo spletna stran prikazana pri vrhu, jo bo obiskalo več ljudi. Več obiskov spletne strani pa pomeni tudi več prodaje. Končni cilj optimizacije je tako, kot praktično vedno v poslovnem svetu, izboljšanje prodajnih rezultatov. Čeprav optimizacija seveda prinaša določene stroške, je še vedno precej cenejša alternativa plačanemu oglaševanju na spletu. Rezultati pa so pogosto boljši, saj gre za posredno oglaševanje, ki potrošnika ne odbija in mu ne vsiljuje izbire.

ŽELIM ANALIZO

Grajenje blagovne
znamke


Nazadnje pa gre pri uvrstitvi na vrh rezultatov iskanja za prestižno pozicijo. Ta pozicija gradi ugled in prepoznavnost blagovne znamke in je kot takšna zelo učinkovita tudi kot dolgoročno marketinško orodje.

ŽELIM ANALIZO

Optimizacija spletnih strani - FAQ

Kaj pridobim s SEO optimizacijo spletnih strani?

Večjo vidnost med spletnimi uporabniki, kar je posledica boljše uvrstitve v Googlu. Tako vaša stran pridobi vedno več klikov, s tem pa tudi potencialne stranke. Z najvišjimi pozicijami dolgoročno izboljšate tudi prepoznavnost podjetja in zaupanje ljudi.

Koliko časa potrebujem, da bom na top poziciji?

Čas se lahko razlikuje od podjetja do podjetja, odvisen pa je od začetnega stanja in pa konkurence. Včasih uspemo najboljše pozicije doseči že v nekaj mesecih, v drugih primerih pa je postopek bolj dolgotrajen. Dejstvo pa je, da smo do sedaj še vse naročnike pripeljali do vrha.

Katere panoge so primerne za optimizacijo SEO?

Vse panoge niso primerne za ta tip oglaševanja. O primernosti panoge odločata dva glavna dejavnika - število mesečnih iskanj ter prodajna marža ('lifetime value' stranke). Optimizacija SEO je smiselna tam, kjer obstaja povpraševanje na spletu. Primerna je za spletne trgovine, turizem in storitvena podjetja, prav tako igra veliko vlogo v B2B poslovanju. Določeni prijemi SEO optimizacije se lahko uporabijo tudi za lokalna podjetja.

Izpolnite spodnji obrazec in naša ekipa SEO strokovnjakov vam bo pripravila poročilo polno nasvetov za izboljšanje vašega organskega prometa.


Prehitite vašo konkurenco in povečajte vašo spletno prodajo v štirih enostavnih korakih.

  Adstar,
  digitalna agencija, d.o.o.


  AdStar je digitalna agencija, ki pomaga pri zagonu novih podjetij in uveljavljenim podjetjem pri doseganju trajnostne rasti. Potrebovali boste našo celotno storitev na vseh področjih, ki imajo največji vpliv na rast in prepoznavnost vašega podjetja.

  Brodišče 24a
  1236 Trzin

  040 549 414
  [email protected]

  Delovni čas:
  PON-PET od 08:00 do 16:00